Bonsai és suiseki kiállítás és vásár

Nyomtatás

Bonsai és Suiseki Mustra címmel, bonsai és suiseki

kiállítás és vásár

október 27-én és 28-án Érden a Városi Galériában

(2030 Érd, Alsó u. 2.)

 

Bonsai, bonsai művészet, művészi minőségben kidolgozott bonsai fák, bonsai csodák, kisméretű és meghökkentő fák kerámia tálakban. Suiseki, a kő művészete. Mesterien tálalt kisméretű hegységek, látványkövek meghökkentő formák és felületek. A jelenség körülírhatatlan és megmagyarázhatatlan, elmondhatatlan és kifejezhetetlen. Megoszthatatlan és elképzelhetetlen, mégis oly egyszerű!

Titokzatos kertekből előkerülő fenséges és megkapó idős fákat hívott kiállításra, MUSTRÁRA a Marczika Bonsai Stúdió.

De miről is van itt szó? Mire készül ez a maréknyi „bonsai fanatikus”? Első magyarországi bonsai szemle? Biztos nem, vagy nem csak erről lehet szó, mert a kiállításra hívás szövege szerint, nem csak bonsai, hanem suiseki kiállítás is várható. A bonsaiok és suisekik titokzatos világa mindig is el tudta varázsolni közönségét. Hogy többet tudjunk meg erről a különös készülődésről, a Bonsai és Suiseki Mustra csapatát kérdeztük.

A Mustra csapata egy kertészetben található meg, ahol különleges bonsaiokat ápolnak, nevelnek nap, mint nap. A lelkes bonsai kertészek a Marczika Bonsai Stúdióban tevékenykedve gondoltak merészet és szervezésbe kezdtek, melynek célja, hogy egy minél magasabb színvonalú és művészi módon megkomponált kiállítás keretében összehozzák a hazai és környező országokban élő bonsai kertészeket, suiseki gyűjtőket, kiállítókat. Az ötlet teljes egészében Marczika Andrástól ered, mondta el kérdésünkre a csapat. Marczika András volt a Marczika Bonsai Stúdió megálmodója és létrehozója, mely azért jött létre, hogy aki Magyarországon bonsaijal szeretne foglalkozni, az minél magasabb színvonalon tehesse ezt. Azért jött létre, hogy a hazai bonsai kultúra el tudjon rugaszkodni az áruházi bonsai színvonalától, és hogy teret próbáljon biztosítani a fejlődni kívánóknak. A Stúdió tagjai most összefogtak és egy kiállítás keretében szeretnék bemutatni barátaikkal, hogyan látják ők, milyen is a művészi színvonalú bonsai. Erre az alkalomra meghívták Václav Novákot a Cseh Bonsai Szövetség elnökét, aki az Európai Bonsai Szövetség alelnöke is egyben, illetve Adriano Boninit Olaszországból. A két mestert nem csak kiállítani hívták, de bonsai alakítási bemutató prezentálására is felkérték őket. Közel 50 csodaszép növény kompozíció lesz kiállítva, amik Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából és Szlovéniából érkeznek.

A bonsai kiállításra és a köré szervezett programokra szeretettel vár mindenkit a Marczika Bonsai Stúdió.

Nyitva tartás: 10-18 óráig.
Belépőjegyek:
Felnőtt: 800 Ft
Diákoknak és nyugdíjasoknak: 500 Ft
Családi jegy: 1.800 Ft


Decrease font size Default font size Increase font size