Hittantábor Bakonykoppányban

Nyomtatás

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tanár, aki egy szép őszi estén eltervezte, hogy tábort szervez˝– mesélte a tábortűznél Ferkó apukájáról, Réder Ferencről, a sóskúti általános iskola tanáráról. Sóskúti, tárnoki, pusztazámori gyerekek "tesztelhették" a szervező tervezetét egy héten át Bakonykoppányban, a Kincskeresők táborában.

A programok gerincét a jól szervezett túrák adták, első nap20 km, második nap15, aharmadik nap már csak10 kmvolt a talpunk alatt. És hogy a menetelés ne legyen unalmas, Andrásfalvy Ági, valamint Orbán Zsuzsa lelkesítésével énekszó és rózsafüzér imádkozása verte fel a Bakony erdeinek csendjét. A Dobos Erika vezette reggeli tornák tették üdítővé a mindennapi korán kelést. A táborlakók csapatokban („Szeretet Tanúi”, „Parittyások”, „Felebaráti Szeretet”) végezték munkájukat: a templomban Andrásfalvy Andrással (igeliturgiáink tartójával), a konyhán Szolnoki Gáborral, Bali Lászlónéval. Ebédről a szomszédos óvodában gondoskodtak számunkra.

Kedden a Bakony legmagasabb csúcsának, a Kőris-hegynek meghódítása következett, majd szerdán Bakonybélt tűztük ki célul. A szentkúti kápolnánál "meglepetés" ebéddel kedveskedtek támogatóink: Nagy Alexandra, Moharos Terézia és Zawawi Mirjam. Csütörtökön Réder Éva segítségével kézműveskedtek a gyerekek, ezután akadályversenyen, számháborúban mérhették össze erejüket. Akinek még ez sem volt elég, az másnap a bátorságpróbán bizonyíthatott. Pénteken "pihenőnap" volt: Pápával és nevezetességeivel ismerkedhettünk és megmártózhattunk az élményfürdőben. A táborozást lezáró tábortűznél jókat nevettünk egymás feladatain, viccein. A másnap reggeli igeliturgián lelepleződtek az őrangyalok, akiket még első nap jelöltünk ki. Kivétel nélkül azt kívántuk egymásnak, jövőre is találkozhassunk a következő "kincskeresésnél". Mert, hogy is van a mondás? "Aki barátot lel, kincset lel!"

Végül, akik nélkül nem lehetett volna finom tízórai, uzsonna: Magyar Élelmiszer Bank, Urbán és Urbán Édesipari Termékgyártó Kft., Sóskút Fruct Gyümölcstermelő Kft., Drobni József tárnoki zöldséges.

Aki nélkül nem fagyizhattunk volna kétszer is: Szent Gellért Kiadó és Nyomda.

Aki nélkül nincs táborozás: Sóskút, Tárnok, Pusztazámor önkormányzata, Székesfehérvári Egyházmegye, Bódai József esperes plébános.

 

Halas Viktória

táborszervező – a „Szeretet Tanúi” csapat vezetője

Decrease font size Default font size Increase font size