Elkészültek a középiskolai rangsorok

Nyomtatás

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a győri Révai Miklós Gimnázium vezetik a középiskolai rangsorokat az idén - írta az eduline.hu

 

Az oktatási portál beszámolója szerint a Köznevelés ez évi listáját - amely három szempont: a nyelvvizsgát szerző diákok száma, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám alapján értékeli az intézményeket - a gimnáziumok között az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája vezeti, a második a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a harmadik a budapesti Eötvös József Gimnázium lett. A vizsgált 355 gimnázium közül a tanulmány készítői 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek.

 

A 417 magyarországi szakközépiskola közül 42 szerezte meg a kiváló minősítést, 63 jó, 178 pedig közepes eredményt ért el, míg a vegyes középiskolák csoportjában 20 kiváló, 30 jó és 100 közepes teljesítményű iskola van. A Köznevelés listáján a legjobbak között szerepel többek között a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola, a budapesti Puskás Tivadar Technikum, a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Szakközépiskola és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium.

 

Az eduline megjegyzi, hogy az idén a Quattrocento Kiadó is elkészítette a középiskolák rangsorát, más szempontok alapján, mint a Köznevelés. A tanulmányi eredményt 80 százalékban, a tanulmányi szolgáltatásokat (például a termek felszereltsége, a tehetséggondozó szakkörök száma) 12 százalékban, a "kényelmi szolgáltatásokat" (például szabadon használható számítógépek száma, megközelíthetőség) 8 százalékban vették figyelembe. Ezen a listán a Fazekas Mihály Gimnázium mögött a szintén fővárosi Szent István Gimnázium végzett, a harmadik a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett.

 

http://eduline.hu/kozoktatas/2012/8/22/Kozepiskolai_rangsor_2012_7ODZJ0

Decrease font size Default font size Increase font size