Új elnök a kuratórium élén

Nyomtatás

2012 februárja óta töltöm be a Pusztazámor Községért Közalapítvány Kuratóriumának elnöki tisztét. Ezzel a pár sorral elsősorban mindazoknak szeretnék bemutatkozni, akik még nem ismernek. Nagyon remélem, hogy közülük sokakkal lesz lehetőségem személyes kapcsolatot is kialakítani.

Budapesten születtem, ahol az általános iskolát és a gimnáziumot is végeztem. A diplomámat a gödöllői Szent István Egyetemen szereztem humánerőforrás-menedzser szakon. Az iskoláim befejezése óta a férjem vállalkozásában segítek, és az adminisztratív feladatokat koordinálom.

Szabadidőm egy részében a kutyáinkkal foglalkozom, hiszen párommal már 15 éve tenyésztjük őket. Kis falunkat is a hobbink révén ismertük meg. Szerettünk volna megnézni egy tenyészetet, amiről kiderült, hogy egy Érd melletti településen található, „valami Pusztazámoron”. Életemben nem hallottam ezt a nevet, a térképen kellett kibogarászni, hogy hol is van. Így jöttünk el először erre a településre, ami a zajos, nyüzsgős főváros után azonnal megfogott minket. Miután akkor én már várandós voltam a lányommal, és tudtuk, hogy nem Budapesten szeretnénk tovább élni, adott volt a kérdés: találunk-e itt olyan eladó házat, amely megfelelő lenne számunkra.

Egy jogi probléma miatt kicsit elcsúszott az adásvétel, de a végeredmény az lett, hogy 2002 augusztusában egy hétfői reggelen én a gyermekemet hoztam világra a kórházban, a család meg közben költözött az új házba. Így a kislányommal már Zámorra jöttünk haza.  

Azóta eltelt jó pár év, és úgy érzem, hogy sikerült beilleszkednünk. Rokoni szálakra is „szert tettünk”, hiszen lányom keresztapja már egy zámori fiatalember lett, majd 2 évvel ezelőtt a férjem fia szintén egy zámori lányt vett feleségül.

A 2006-os választások előtt jegyző asszony (aki diplomamunkám megírásában külső konzulensként segített) megkérdezte, hogy részt vállalnék-e a szavazatszámláló bizottság munkájában; a felkérésre igent mondtam. Innentől kezdve minden szavazásnál a bizottság tagja voltam, a legutolsó választáskor pedig elnöke.

Tavaly év végén – számomra meglepetésként – jött a megtisztelő felkérés, hogy az Pusztazámor Községért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Kralovánszky Kristóf lemondását követően elvállalnám-e az alapítvány kuratóriumi elnöki posztját. Örömmel elfogadtam a felkérést; a testület a jelöltek közül engem választott. Ezúton is szeretném megköszönni polgármester úrnak, illetve a képviselő-testületnek, hogy bizalmat szavazott nekem.

A közalapítványt 52 millió Ft-os vagyonnal vettem át. Elkészítettük éves költségvetésünket, amely alapján a közüzemi számlák, helyi rendezvények, illetve a meglévő szerződések (parkkarbantartás, takarítás, térfigyelő rendszer üzemeltetése stb.) éves költsége közel 24 millió Ft. Sajnos azokra a támogatásokra, amelyek még a tavalyi évben is rendelkezésre álltak, valószínűleg többet nem számíthatunk, így az alapítvány sorsa a következő években eléggé kétséges.

Nyilvánvalóan az a képviselő-testület későbbi döntésének függvénye, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni kívánja-e az alapítványt, avagy megszünteti.

Úgy gondolom, a közalapítvány kuratóriumának tagjaival együtt azon leszünk, hogy a legjobb tudásunk szerint, kellő gondossággal és eredményességgel irányítsuk a ránk bízott szervezetet. Önök pedig, amennyire lehetőségeik megengedik, kérem, segítsenek minket, és a település vezetőit, feladataink végzésében!

Garainé Ordas Dóra

 

 

Decrease font size Default font size Increase font size